De case

Over de schadelijke gevolgen van vuurwerkresten bestaat nog veel onwetendheid. Daarom hebben de gemeenten Heerhugowaard, Koggenland, Langedijk en Opmeer samen met Schoner Noord-Holland de krachten gebundeld in deze campagne. Met #KNALWEG willen wij iedereen die vuurwerk koopt ervan doordringen hoe belangrijk het is dat vuurwerkresten zo snel mogelijk na de jaarwisseling worden opgeruimd. Vuurwerkresten bevatten plastics en veel giftige en dus zeer schadelijke metalen. Metalen zoals koper, barium en antimoon om er een paar te noemen, komen in het milieu terecht en veroorzaken daar grote schade aan dieren, insecten en planten. Helemaal als het ook nog eens regent.

Met deze campagne willen wij je niet alleen duidelijk maken waarom je dus je vuurwerk zo snel mogelijk moet opruimen, maar ook hoe je dat het beste en veiligste kunt doen. Want naast de schade aan het milieu, zijn niet ontbrande vuurwerkresten ook gevaarlijk voor huisdieren en kinderen. Veeg daarom zo snel mogelijk de vuurwerkresten bij elkaar en verzamel ze bijvoorbeeld in de speciale vuurwerk afvalzak Maak de vuurwerkresten nat en gooi ze daarna in de grijze afvalbak voor restafval.

BrightQontent is gevraagd te ondersteunen bij de content creatie van het concept. Wij hebben de video content en fotografie verzorgd voor dit maatschappelijk verantwoorde project!

Project

Bewustwording vuurwerkafval en opruimen stimuleren

Klant

Schoner Noord-Holland

Toegepast

Video content, fotografie

Video Content

Om duidelijk te maken dat het belangrijk is om bewust met je vuurwerk om te gaan hebben wij een informatieve video gemaakt.

Campagne in de krant

Tevens is er een campagne gestart in de plaatselijke kranten. Waarin de geschoten content verwerkt is voor offline communicatie.